Skip to main content
Loading

COAX upgrade

Maak Coax toekomstbestendig

Coax is een fantastische techniek. Een techniek die nog niet op het maximale van haar kunnen wordt ingezet. Heeft u al een televisie netwerk, dan is de kans groot dat uw faciliteit over een Coax netwerk beschikt. In de meeste gevallen is deze infrastructuur nog uitermate geschikt voor het opwaarderen van uw dienstverlening. Coax kabels zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor digitale televisie en high speed internet tot wel 1 gigabit.

Wanneer is uw Coax netwerk toe aan een upgrade?

  1. Veranderende vraag. Eindgebruikers van het netwerk vragen om individuele toepassingen zoals specifieke (internationale) TV zenders of persoonlijke internet toegang.
  2. Veranderend signaal. Uw kabelexploitant faseert het analoge signaal uit. De overgang naar een digitaal signaal of aansluiting op het glasvezel netwerk vereist een aanpassing van de infrastructuur.
  3. Uitbreiding van het aanbod. U wilt een eigen of lokale informatiezender toevoegen aan het pakket of naast (digitale) televisie ook Wifipunten faciliteren.

De voordelen van een upgrade

Het aanleggen van een nieuw netwerk in een bestaande organisatie is een enorme ingreep, die een grote druk legt op de dagelijkse operatie. SmartCable bespaart u deze investering in tijd en geld.

  • Besparing van aanlegkosten
  • Flexibele uitbreiding van diensten met digitale televisie
  • Wifi signaal op elk aansluitpunt
  • Optimale beeld- en geluidskwaliteit
  • 24/7 service en onderhoud

De ervaring van SmartCable

SmartCable ontwerpt sinds 20 jaar TV netwerken met Coax als transportmiddel. Als system integrator wij hebben de hele DOCSIS ontwikkeling meegemaakt en gefaciliteerd en integreren dit feilloos met glasvezel en UTP. Met de ervaring van meerdere generaties van data- en mediatransport zijn wij een expert op dit gebied. Hierbij maakt dus niet uit of het signaal via schotel, glasvezel of Coax uw faciliteit bereikt.  Wij maken uw Coax netwerk  toekomst bestendig.

Techniek

Host een eigen video informatie systeem met digital signage. SmartCable ontwikkelde een digitale inkoppeling waarmee eigen of geselecteerde content wordt toegevoegd aan het zender aanbod. Met een content management systeem in de cloud is het eenvoudig om een programma van informatiepagina’s, advertenties en amusement samen te stellen.

SmartCable heeft een module ontwikkelt waarmee uw eigen zender digitaal wordt ingekoppeld. Digital signage, eigen video of lokale nieuwszenders worden toegevoegd aan het aanbod van de provider. U geeft het de voorkeuze plaats op alle televisies binnen het netwerk. Met een management tool beheert u eenvoudig eigen, ingekochte of gestreamde media. Met een digitale inkoppeling host u eenvoudig uw eigen TV zender.

Met de video encoding van SmartCable wordt het signaal van een lokale bron geschikt gemaakt voor narrowcasting. Deze techniek maakt het voor u mogelijk om eigen content vanaf bijvoorbeeld een DVD speler of PC te distribueren naar alle televisies binnen het netwerk. We zetten deze techniek in voor extra TV programma’s, digital signage en lokale nieuwsuitzendingen.

Met OTT (Over The Top) streaming wordt een selectie zenders via de cloud (internationaal) verzonden. Deze stream wordt naast de zenders van de lokale provider toegevoegd aan het UTP, Coax of Glasvezel televisienetwerk van de eindgebruiker. De kracht van dit protocol zit in de ABR (Adaptive Bit Rate). De distributie zal zich automatisch aanpassen aan de beschikbare bandbreedte. Hierdoor blijft de videostream ook bij beperkte bandbreedte beschikbaar.

IPTV geeft de beheerder maximale controle in het selecteren of blokkeren van zenders. Omdat betaalde zenders selectief worden afgenomen kan slim worden ingekocht en individueel worden afgerekend. IPTV is de meest gekozen oplossing voor nieuwe UTP en glasvezel netwerken en kan in sommige gevallen ook via Coax worden gedistribueerd. De eindgebruiker profiteert van de vrijheid van interactieve televisie en TV on demand.

Wanneer TV via netwerkbekabeling wordt verspreid biedt dat veel vrijheid voor de beheerder. Kijkpunten worden individueel gepatcht, dus elk accespoint in het netwerk is een potentiële TV aansluiting. Ideaal voor een dynamische kantooromgeving.

Maak Coax geschikt voor data en digitale televisie. DOCSIS is de internationale telecom standaard die het mogelijk maakt een TV netwerk geschikt te maken voor breedband internet, digitale televisie en data. In het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt, plaatsen we een CMTS en een Media Controller. Eindgebruikers krijgen een kabelmodel met een Wifirouter. Voor DOCSIS is een stabiele en retourgeschikte infrastructuur noodzakelijk. Op deze manier maken we bestaande Coax netwerken een toekomst bestendig. Via DOCSIS kan een bandbreedte tot 1 Gbps worden gerealiseerd.

Stap 1: Site Survey

Het begint bij de eerste stap. Bij een site survey meten we het netwerk door en toetsen de kwaliteit van de infrastructuur. We inventariseren uw wensen en de behoeften van uw eindgebruikers en spiegelen dit aan het aanbod van uw provider. U ontvangt een onafhankelijke aanbeveling met een financiële onderbouwing. Bel ons voor een afspraak en ontdek hoe waardevol uw Coax netwerk is.

Oplossingen

Oplossingen

Meer weten?

Neem contact op