Skip to main content
Loading

TV Netwerken

Gecontroleerd aanbod met zekerheid van een vlijmscherp beeld

Hoe zou uw servicebeleving eruitzien wanneer elke individuele eindgebruiker zelf in staat is een persoonlijk zendaanbod te selecteren? Wat betekent het voor de user experience wanneer uw gasten dezelfde programma’s kunnen kijken als thuis -vooral wanneer zij niet uit Nederland komen? Met een medianetwerk van SmartCable speelt u slim in op de kijkbehoefte van elke eindgebruiker.

Mediaserver

Het medianetwerk begint daar waar het signaal het pand binnenkomt. Hier wordt een mediaserver geïnstalleerd.

Het binnenkomende signaal is niet slim, laat staan afgestemd op een abonnement of op kijkers. Maar met een mediaserver beheert en controleert u het signaal wat u verstuurt. Zenders worden voor individuele eindgebruikers beschikbaar gemaakt of juist afgesloten. Of u voegt een eigen mediakanaal toe. U bepaalt de voorkeuze plaats voor de zenders en de TV (of settopbox) stelt deze automatisch in.

U houdt controle en uw eindgebruikers kijken wat zij willen.

Aanvoer

SmartCable werkt samen met alle toonaangevende mediaexploitanten. U ben dus niet gebonden aan één leverancier. De media aanvoer kan via glasvezel, Coax (kabel) of DSL de faciliteit binnenkomen. Wanneer dit niet toereikend is ondersteunen wij ook de installatie van satelliet- en straalverbinding. Heeft u al de juiste mediaexploitant of wilt u in de toekomst switchen? Met de oplossing van SmartCable blijft u vrij om te kiezen voor de partij die bij u past.

Eigen zender inkoppelen

Stel uw eigen TV zender samen. Combineer een lokale nieuwszender, advertenties, nieuwsbrieven en gasteninformatie voor een unieke klantbeleving. SmartCable heeft een module ontwikkelt waarmee uw eigen zender digitaal wordt ingekoppeld. Deze wordt toegevoegd aan het aanbod van de provider en u geeft het de voorkeuze plaats op alle televisies binnen het netwerk. Met een management tool beheert u eenvoudig eigen, ingekochte of gestreamde media.

Met een digitale inkoppeling host u eenvoudig uw eigen TV zender.

Netwerk

Nieuwe netwerken zijn altijd gebaseerd op UTP en glasvezel techniek. Maar ook bestaande breedbandnetwerken zijn geschikt voor digitale televisie. Met de juiste mediaserver en eventuele settopboxen is Coax een prima transport voor digitale televisie. Dit scheelt enorm in de investering in tijd en geld. Lees hierover verder over de Coax Upgrade pagina.

Management

Via de Mediaserver beheert u de zenders en voorkeuze posities op alle toestellen. Hiermee heeft een flexibel systeem in handen. Met één druk op de knop heeft u inzicht in de verbruikskosten per eindgebruiker, zodat u kunt af kunt rekenen op basis van individuele abonnementen.

Via dit dashboard van de mediaserver monitort u de prestaties van het netwerk. En wij managen op afstand met u mee. Met toegang tot deze controller biedt Smart Cable direct ondersteuning bij bijvoorbeeld configuraties en incidenten. Zo kunt u snel inspringen waar nodig. 

Techniek

Host een eigen video informatie systeem met digital signage. SmartCable ontwikkelde een digitale inkoppeling waarmee eigen of geselecteerde content wordt toegevoegd aan het zender aanbod. Met een content management systeem in de cloud is het eenvoudig om een programma van informatiepagina’s, advertenties en amusement samen te stellen.

SmartCable heeft een module ontwikkelt waarmee uw eigen zender digitaal wordt ingekoppeld. Digital signage, eigen video of lokale nieuwszenders worden toegevoegd aan het aanbod van de provider. U geeft het de voorkeuze plaats op alle televisies binnen het netwerk. Met een management tool beheert u eenvoudig eigen, ingekochte of gestreamde media. Met een digitale inkoppeling host u eenvoudig uw eigen TV zender.

Met de video encoding van SmartCable wordt het signaal van een lokale bron geschikt gemaakt voor narrowcasting. Deze techniek maakt het voor u mogelijk om eigen content vanaf bijvoorbeeld een DVD speler of PC te distribueren naar alle televisies binnen het netwerk. We zetten deze techniek in voor extra TV programma’s, digital signage en lokale nieuwsuitzendingen. 

Met OTT (Over The Top) streaming wordt een selectie zenders via de cloud (internationaal) verzonden. Deze stream wordt naast de zenders van de lokale provider toegevoegd aan het UTP, Coax of Glasvezel televisienetwerk van de eindgebruiker. De kracht van dit protocol zit in de ABR (Adaptive Bit Rate). De distributie zal zich automatisch aanpassen aan de beschikbare bandbreedte. Hierdoor blijft de videostream ook bij beperkte bandbreedte beschikbaar.

IPTV geeft de beheerder maximale controle in het selecteren of blokkeren van zenders. Omdat betaalde zenders selectief worden afgenomen kan slim worden ingekocht en individueel worden afgerekend. IPTV is de meest gekozen oplossing voor nieuwe UTP en glasvezel netwerken en kan in sommige gevallen ook via Coax worden gedistribueerd. De eindgebruiker profiteert van de vrijheid van interactieve televisie en TV on demand.

Wanneer TV via netwerkbekabeling wordt verspreid biedt dat veel vrijheid voor de beheerder. Kijkpunten worden individueel gepatcht, dus elk accespoint in het netwerk is een potentiële TV aansluiting. Ideaal voor een dynamische kantooromgeving.

Maak Coax geschikt voor data en digitale televisie. DOCSIS is de internationale telecom standaard die het mogelijk maakt een TV netwerk geschikt te maken voor breedband internet, digitale televisie en data. In het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt, plaatsen we een CMTS en een Media Controller. Eindgebruikers krijgen een kabelmodel met een Wifirouter. Voor DOCSIS is een stabiele en retourgeschikte infrastructuur noodzakelijk. Op deze manier maken we bestaande Coax netwerken een toekomst bestendig. Via DOCSIS kan een bandbreedte tot 1 Gbps worden gerealiseerd.

SmartCable realiseert FTTH netwerken. Wij werken samen met projectontwikkelaars en wooncorporaties om zorginstellingen en woningen via een (besloten) netwerk te voorzien van razendsnel internet, digitale televisie en IPTV. Het glasvezelnetwerk zelf heeft geen actieve componenten. Deze duurzame oplossing is daardoor energiezuinig en onderhoudsarm.

In nieuwbouw projecten levert SmartCable GPON oplossingen. GPON, Gigabite (over) Passive Optical Network, is een toekomstbestendige en razendsnelle glasvezelverbinding. Via 1 optische vezel ontvangen eindgebruikers internet en alle televisie diensten. SmartCable plaatst een OLT centrale in het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt. Eindgebruikers krijgen een ONT, eventueel voorzien van een geïntegreerde Wifirouter. Bestaande toestellen worden geschikt gemaakt voor deze diensten. Omdat de verbinding wordt gerealiseerd door slechts enkele actieve componenten, is GPON energiezuinig en onderhoudsarm.

Oplossingen

Oplossingen

Meer weten?

Neem contact op