Skip to main content
Loading

Wifi en WLAN netwerken

Wifi dat gegarandeerd werkt

Connectiviteit is een basisbehoefte. Wij begrijpen hoe belangrijk wifi is voor uw netwerkwerkgebruikers, dat moet het gewoon doen. En een hoogwaardige internetverbinding draagt bij aan een positieve user experience. Daarom ontwerpen en realiseren wij uw netwerk voor een optimale internetbeleving, die past bij de wensen van uw gasten, cliënten en medewerkers.

SmartCable garandeert een stabiel en constant Wifinetwerk.

Aanvoer

De Wifi oplossingen van SmartCable zijn provider onafhankelijk. U ben dus niet gebonden aan een leverancier. De aanvoer van internet kan via glasvezel, Coax (kabel) of DSL. Wanneer dit niet toereikend is ondersteunen wij ook de installatie van satelliet- en straalverbinding. Heeft u al de juiste mediaexploitant of wilt u in de toekomst switchen? Met de oplossing van SmartCable blijft u vrij om te kiezen voor de partij die bij u past.

Netwerk

Voor datatransport kunt u prima het bestaande Coax netwerk gebruiken. Met de Coax Upgrade van SmartCable heeft deze krachtige techniek een potentiële capaciteit van 1 gigabit per seconde. Nieuwe netwerken zijn gebaseerd op UTP en glasvezel techniek. Hiermee zijn nog hogere bandbreedten mogelijk.  

Accespoints

Op basis van de locatie en gebruikerswensen worden accespoints geïnstalleerd. Individuele woningen en accommodaties krijgen een eigen router. Op deze manier kan elk accespoint individueel worden beheerd en beveiligd. Voor een constante connectiviteit wordt een solide centraal netwerk geïnstalleerd. Zo kunnen alle gebruikers op elke locatie, binnen en buiten, rekenen op uw internet service.

Management

Met deze centrale controller kunt u de prestaties van het netwerk monitoren en gebruikers een maximale bandbreedte toebedelen. Zo garandeert u een optimale internetbeleving voor alle gebruikers.

In het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt, plaatsen we een CMTS. Deze controller verdeelt het signaal over het netwerk.

Wij managen op afstand met u mee. Met toegang tot deze controller ontvangt u direct ondersteuning bij bijvoorbeeld configuraties en incidenten. Zo kunt u snel inspringen waar nodig. Het landelijk opererend team van Smart Cable en de remote incident management tools waarborgen de continuïteit van uw internet service. Met goede garanties en SLA’s staat u niet voor verrassingen. 

Techniek

Maak Coax geschikt voor data en digitale televisie. DOCSIS is de internationale telecom standaard die het mogelijk maakt een TV netwerk geschikt te maken voor breedband internet, digitale televisie en data. In het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt, plaatsen we een CMTS en een Media Controller. Eindgebruikers krijgen een kabelmodel met een Wifirouter. Voor DOCSIS is een stabiele en retourgeschikte infrastructuur noodzakelijk. Op deze manier maken we bestaande Coax netwerken een toekomst bestendig. Via DOCSIS kan een bandbreedte tot 1 Gbps worden gerealiseerd.

SmartCable realiseert FTTH netwerken. Wij werken samen met projectontwikkelaars en wooncorporaties om zorginstellingen en woningen via een (besloten) netwerk te voorzien van razendsnel internet, digitale televisie en IPTV. Het glasvezelnetwerk zelf heeft geen actieve componenten. Deze duurzame oplossing is daardoor energiezuinig en onderhoudsarm.

In nieuwbouw projecten levert SmartCable GPON oplossingen. GPON, Gigabite (over) Passive Optical Network, is een toekomstbestendige en razendsnelle glasvezelverbinding. Via 1 optische vezel ontvangen eindgebruikers internet en alle televisie diensten. Smart Cable plaatst een OLT centrale in het head end, daar waar het signaal het pand binnenkomt. Eindgebruikers krijgen een ONT, eventueel voorzien van een geïntegreerde Wifirouter. Bestaande toestellen worden geschikt gemaakt voor deze diensten. Omdat de verbinding wordt gerealiseerd door slechts enkele actieve componenten, is GPON energiezuinig en onderhoudsarm

Stap 1: Site Survey

Het begint bij de eerste stap. Bij een site survey meten we het netwerk door en toetsen de kwaliteit van de infrastructuur. We inventariseren uw wensen en de behoeften van uw eindgebruikers en spiegelen dit aan het aanbod van uw provider. U ontvangt een onafhankelijke aanbeveling met een financiële onderbouwing. Bel ons voor een afspraak en ontdek hoe Wifi in de toekomst voor u werkt.

Oplossingen

Oplossingen

Meer weten?

Neem contact op